FAQ

Wat is de Feelgood Vuurwerk Sleep Out nou precies?

Behalve een nacht die je ECHT niet wilt missen? Een fondsenwervende actie van Feelgood Vuurwerk. Voor de Sheltersuit Foundation, met de Sheltersuit Foundation. We vragen de deelnemers om één nacht buiten te slapen. Zonder tent of dak boven hun hoofd. In de koude buitenlucht. Zo vragen we aandacht en zamelen we geld in voor de mensen die altijd buiten moeten slapen.

Wat kan ik als buitenslaper van de avond verwachten?

Van 20u tot 23u hebben we een inspirerend avondinvulling. Denk hierbij aan kampvuur liederen, bedtimestories en spoken word. Heb je zelf ook iets wat je bij wilt dragen aan het programma? Dat kan! Mail ons op contact@feelgoodvuurwerk.nl met je naam en idee en we komen zo snel mogelijk bij je terug. Vanaf 23u gaan we ook echt slapen.

I volunteer as a buitenslaper! Wat moet ik meenemen naar de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Als deelnemer aan de Feelgood Vuurwerk Sleep Out mag jij eenmalig in een Sheltersuit slapen. Zo kan jij zelf ervaren hoe het is om hierin de nacht door te brengen. Daarnaast raden we aan; LAAGJES! Kleed jezelf van tevoren zo warm mogelijk aan. Denk: thermo, warme truien, waterdichte kleding, een muts, handschoenen etc. Je mag ook karton of een slaapmat meenemen om op te liggen.

De Sheltersuit Foundation is er tijdens de Sleep Out natuurlijk bij om te helpen. Maar het is belangrijk dat je de nacht voor jezelf zo comfortabel mogelijk maakt. Onder andere door je voorafgaand aan de Feelgood Vuurwerk Sleep Out zo goed mogelijk voor te bereiden (en bovenstaande tips dus serieus te nemen!) en de adviezen van de organisatie op te volgen.

Hoeveel kost het om buitenslaper te zijn bij de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Inschrijven voor de Feelgood Vuurwerk Sleep Out kost €15. Voor dit bedrag reserveer je een plekje en krijg je een eigen donatiepagina. Als referentiekader: de kosten voor de hele nacht staan gelijk aan drie IJwitjes op het terras. Just saying…

Kan ik tijdens de Feelgood Vuurwerk Sleep Out in een Sheltersuit slapen?

Voor een keer is het mogelijk; deelnemers aan de Feelgood Vuurwerk Sleep Out mogen in een Sheltersuit slapen. Na de nacht worden deze professioneel gereinigd voordat ze worden uitgedeeld.

Hoe kunnen mijn familie en vrienden mij supporten tijdens de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Als je je aanmeldt als buitenslaper voor de Feelgood Vuurwerk Sleep Out, krijg je een speciale donatiepagina. Dus no worries over het technische deel. Dat regelen wij allemaal voor je.

Dan is het alleen nog aan jou om zoveel mogelijk sponsoren te verzamelen. Hoe je dat het beste doet? Spread the word. Schreeuw het van de daken. Spam de tijdlijnen vol. Kortom: vertel je familie en vrienden wat je gaat doen en vraag hen om je te sponsoren. Als ze dat willen (en met een doel als dit kán dat bijna niet anders), hoef je alleen maar de link van jouw donatiepagina door te sturen. En te wachten tot de moneys binnenstromen…

Zoeken jullie nog vrijwilligers voor de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Zeker weten! We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die Feelgood Vuurwerk en de Sheltersuit Foundation een warm hart toedragen en onderdeel willen zijn van de állereerste editie van de Sleep Out. All-round strijders die ons helpen bij de registratiebalie, achter de bar en met de afbouw.

Does this sound like you en wil je ons helpen? Geef je dan op als vrijwilliger via contact@feelgoodvuurwerk.nl

Ik wil graag met meerdere mensen meedoen aan de Feelgood Vuurwerk Sleep Out, kan dat?

Hoe meer buitenslapers, hoe meer vreugd! Dus trommel je hele vriendengroep op en slaap samen mee. Elke deelnemer kan zich individueel inschrijven.

Kunnen kinderen zich ook als buitenslaper aanmelden voor de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Nee, helaas niet. Je moet 18 jaar of ouder zijn om je als buitenslaper te kunnen aanmelden. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden! Vraag bijvoorbeeld aan je ouders, docent of trainer of zij buitenslaper willen zijn. En zamel samen zoveel mogelijk geld in!

Ik slaap niet mee, kan ik iets anders doen?

Of course! Hoe? Door een Feelgood Vuurwerkpakket te kopen! Feelgood Vuurwerk is vuurwerk 2.0, gewoon op je mobiel. De volledige opbrengst van Feelgood Vuurwerk gaat naar de Sheltersuit Foundation. Feelgood Vuurwerkpakketten zijn te koop via onze webshop (vanaf 18 december).

Of nog beter: word Feelgood Vuurwerk ‘verkoper’! Je bent dan geen echte verkoper, maar doet op LinkedIn voor een weekje alsof. Op die manier deel je de actie met je hele netwerk (vanaf 18 december)

En je kunt natuurlijk de buitenslapers sponsoren (bij €10 of meer ontvang je dan ook nog eens een virtuele Feelgood Vuurpijl!). Of namens je school of bedrijf een ‘buitenslaapafgevaardigde’ sturen (en sponsoren!!!). Of start zelf een toffe actie starten om geld in te zamelen voor Sheltersuit. The possibilities are endless!

Ik wil doneren aan de Feelgood Vuurwerk Sleep Out, waar kan dat?

Door een Feelgood Vuurwerk pakket te kopen in de webshop! De volledige opbrengst gaat naar de Sheltersuit Foundation. (vanaf 18 december)

Waar gaat mijn geld naartoe?

Jouw geld = warmte. Het volledige opgehaalde bedrag gaat naar de Sheltersuit Foundation. Zij maken speciale water- en winddichte slaapzak-jassen voor daklozen. En zorgen ervoor dat deze Sheltersuits terecht komen bij de mensen die ze nodig hebben. Een goed doel dat écht een verschil maakt dus.

En wat als het slecht weer is?

Dat zou balen zijn, maar hebben we helaas niet in de hand. Wel houden we in de week voor de Feelgood Vuurwerk Sleep Out de weersvoorspellingen goed in de gaten en vooral onze vingers crossed (meeduimen mag altijd). Als buitenslapers vragen we je om je goed en warm aan te kleden (one last time: LAAGJES!) en de veiligheidsvoorschriften en tips van de organisatie goed op te volgen.

We gaan er natuurlijk alles aan doen om de Feelgood Vuurwerk Sleep Out door te laten gaan. Alleen als de weersomstandigheden écht extreem zijn, kan het zijn dat het event wordt afgelast. Dit besluit wordt dan genomen in overleg met de veiligheidsdiensten en de Gemeente Amsterdam.

Kan ik alcohol kopen of meenemen?

De Feelgood Vuurwerk Sleep Out is helemaal 0.0! Deelnemers aan de Sleep Out mogen geen alcohol meenemen of nuttigen. Want alcohol en een nacht buiten in de kou slapen? Gevaarlijke combi.

Hoe zit het verder met eten en drinken?

Zorg dat je vooraf aan de avond thuis nog even goed hebt gegeten. Gedurende de avond is er koffie, thee en soep om je warm te houden. Ook is er water voor alle deelnemers. In de ochtend hebben we een vegetarisch, duurzaam ontbijtje klaar staan. Hiervoor hoef je niet te betalen. Heb je specifieke dieetwensen? Dan kan je hierin het beste zelf voorzien.

Mag ik een tent meenemen naar de Feelgood Vuurwerk Sleep Out?

Tenten zijn verboden! De uitdaging is om buiten te slapen zonder dak boven je hoofd. Net zoals veel dakloze mensen dat elke dag moeten doen. Lukt het jou voor één nacht?