FAQ

Frequently Asked Questions. Ook wel Veelgestelde Vragen genoemd. Hier alle vragen én antwoorden op een rij:

+ Wat is Feelgood Vuurwerk?

Feelgood Vuurwerk is dé manier om het jaar met een goed gevoel af te sluiten. Een virtuele vuurwerkshow waarmee je niet alleen jouw jaar knallend afsluit maar je óok nog eens een goed doel steunt! 

Feelgood Vuurwerk koop je hier: feelgoodvuurwerk.nl/shop. De vuurwerkpakketten veranderen je straat, huis of huiskamer in een virtueel en veilig vuurwerkspektakel. Om het vuurwerk ‘ af te steken’ en te zien heb je alleen je mobiele telefoon nodig! De gehele opbrengst van Feelgood Vuurwerk gaat naar The Sheltersuit Foundation (10% van een betaling aan Feelgood Vuurwerk is een zakelijke transactie en daarmee BTW belast. Dus over die 10% wordt 21% belasting betaald).

+ Wie maken Feelgood Vuurwerk?

Het artwork en de AR-producties zijn tot stand gekomen door de inzet van een paar van de beste digital artists en creative teams die onze hoofdstad rijk is. Trots en dankbaar 👊

+ Waar gaat het geld naar toe? 

De gehele opbrengst van Feelgood Vuurwerk gaat naar The Sheltsersuit Foundation. Deze non-profitorganisatie ontwerpt en produceert water- en windbeschermende kleding voor mensen die noodgedwongen buiten moeten slapen. Lees meer over Sheltersuit.

Eén Sheltersuit kost 300 euro. Van elk verkocht pakket gaat het bedrag naar de Sheltersuit Foundation. (10% van een betaling aan Feelgood Vuurwerk is BTW belast.)

+ Wanneer krijg ik mijn Feelgood Vuurwerk?

Na het doen van jouw donatie ontvang je een email van ons. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je het virtuele vuurwerk afsteekt. Wij snappen je knaldrang, maar ons virtueel vuurwerk kun je pas afsteken vanaf 31 december vanaf 10.00u. Je hebt hier alleen een telefoon voor nodig!

+ Hoe kan ik helpen?

Uiteraard door een Feelgood Vuurwerk-pakket aan te schaffen. Daarnaast help je ons enorm als je zoveel mogelijk mensen over deze actie vertelt!

Stuur deze website door naar iedereen die je kent en deel je aankoop op sociale media. Extra leuk maken? Word vuurwerkverkoper.

+ Voor wie is het bedoeld?

Feelgood Vuurwerk is dé nieuwe oudejaarstraditie voor iedereen!

+ Wie krijgen er nog meer feelgood vibes van Feelgood Vuurwerk?

Met de virtuele vuurwerkpakketten steun jij The Sheltersuit Foundation. Daarmee geef je jezelf al een heel lekker feelgood gevoel. Die vibes zijn ook nog eens aanstekelijk.

Dus even een korte lijst wie jij nog meer blij maakt met deze nieuwe vuurwerktraditie:

+ Je kat. Toch fijn dat die de 31e niet bibberend onder de bank kruipt 😻

+ Je buren. Die duizendklapper steek je nu na 4 uur af met oortjes in. (En jouw buren knallen jou je bed ook niet uit) 💤

+ De wereld. Dit is ’s werelds groenste vuurwerk. 💚 Helemaal uitstootvrij, heel de aarde blij.

+ Wat moet ik weten over de pop-up shop?

Boem! De winkels moesten dicht. Daarom kan de geplande pop-up store niet open. Gelukkig mag je nog steeds window-shoppen.

Kom in beweging, wandel langs onze scan-store op de Prinsengracht 234 in Amsterdam en doneer voor de mensen zonder thuis. Je koopt Feelgood Vuurwerk van bekende en minder bekende vuurwerkverkopers via de etalage van onze gezellige winkel. Wie je daar treft is een verrassing ;).

Liever niet de stad in? Koop dan je Feelgood Vuurwerk via onze site.

+ Wat is de NFT-veiling en wanneer is die?

NFTnT = DYNAMITE! 🧨 Feelgood Vuurwerk lanceert ’s werelds eerste vuurwerk NFT veiling!! 💥 Exclusieve en explosieve elementen door de artiesten zelf geëxtraheerd uit het virtuele vuurwerk. Unieke animaties, stills en elementen. 31 december om 10 uur kan het bieden beginnen, en natúúrlijk gaat ook van deze eerste NFTnT veiling 100% van de opbrengst naar het goede doel: de Sheltersuit Foundation! Wie biedt!?

+ Hoe koop ik een NFT

Wat heb je nodig? Je hebt een crypto wallet (portemonnee) nodig die zowel Ethereum en NFT’s ondersteunt. Zodra je deze zaken op orde hebt, moet je natuurlijk een startkapitaaltje aan cryptomunten hebben. Wissel je euro’s om naar ETH, zorg dat ze in je gekozen crypto wallet staan en je kunt de NFT marketplace op! Meer weten, check deze pagina.

+ Wat is een NFT?

NFT staat voor non-fungible token. Het is iets wat je digitaal kunt verzamelen. Dat kan muziek zijn, een filmpje, kunst, of in dit geval vuurwerk. Een NFT wordt op een Blockchain gezet. Een Blockchain kun je zien als een digitale kast. Hierin staat het bestand en alles wat er met het bestand gebeurt; een soort digitaal paspoort. Het bestand en het paspoort vormen samen een uniek online item; een NFT. De NFT’s die wij verkopen zijn digitaal vuurwerk. Je kunt jouw NFT aan iedereen laten zien, maar jij bent de enige persoon die het bezit.